Parcours

Het parcours volgt de contouren van het eiland Voorne en biedt daarmee een aanblik op al het landschappelijk schoon dat dit eiland te bieden heeft. Er zal grotendeels gebruik gemaakt worden van fietspaden en autoluwe dijkwegen.

Het strand tussen Hellevoetsluis en Oostvoorne zorgt voor een zware onderbreking van maar liefst 10 km.

Rondje Voorne is, gezien het prachtige, zware, afwisselende parcours, een uitdaging voor ultralopers. Echter, ook lopers die de kortere afstanden prefereren komen bij deze loop aan hun trekken.

Op het parcours zijn 6 drinkposten aanwezig. Start en Finish vinden dit jaar voor het eerst plaats op de atletiekbaan van Voorne Atletiek.

Lastige punten in het parcours

Daan Monsterpad
Na de 2e verzorgingspost loopt het parcours over het Daan Monsterpad (vm burgervader van………… ) richting Hellevoetsluis. Dit is een prachtig fietspad alleen liggen
er een aantal veeroosters in. !!Opletten tijdens het passeren van deze roosters!!!

Bruggen in Hellevoetsluis
Bedieningstijden van brug over de sluis (30 km):

Elk uur om kwart over, vanaf 8.15 tot 20.15 uur

Bedieningstijden van de brug over de haven (31 km)

Elk uur op het hele uur vanaf 8.00 tot 20.00 uur

Aanloop naar het strand

Na ongeveer 500 mtr te hebben gelopen op de Haringvlietweg slaat men linksaf op de oever en na 60 mtr rechtsaf de parkeerplaats op. Die steekt men schuin over richting de   Zandloper om de parkeerplaats heen en dan naar rechts richting het talud, onderaan het talud rechtsaf, tunneltje onderdoor richting strand. Een kortere weg is rechtstreeks het talud af richting Zandloper en onderaan het talud rechtsaf richting het tunneltje. Het is niet onmogelijk maar brengt risico op blessures mee zich mee. Op de totale afstand scheelt het 70 mtr. Dus advies: volg het oranje spoor.

Het strand
Het is om 10.00 hoogwater geweest dus het strand zal normaal gesproken redelijk te belopen en te befietsen zijn. Voor de teams is het echter aan te raden de
omleidingsroute voor fietsers te volgen naar de 1e slag van Rockanje en naar het einde van de Strandweg (restaurant aan zee) in Oostvoorne.

Advertenties